Behandeling burn-out

Wat te doen bij een burn-out?

Waarschijnlijk ervaar je al langer klachten, lichamelijk en/of geestelijk, en heb je deze signalen van je lichaam te lang genegeerd. Nu ben je wellicht op het punt beland dat er echt iets moet gebeuren. Goed dat je er nu dan toch mee aan de slag wilt gaan! Maar hoe ga je hiermee aan de slag? Wat te doen bij een burn-out? Het is vaak lastig om te bepalen waar je moet beginnen en bij wie je aan moet kloppen voor het herstel van een burn-out.

Het is belangrijk om naar je klachten te gaan kijken en waar deze door veroorzaakt worden. Door  inzicht te krijgen in de oorzaak en hier bewust mee aan de slag te gaan kun je werken aan je herstel. Daarnaast is het net zo belangrijk om te werken aan het herstel van je lichaam. Deze is de afgelopen tijd behoorlijk overbelast geraakt en zal weer opnieuw zijn balans moeten vinden. Lichaam en geest hebben ontzettend veel invloed op elkaar en het is daarom goed om bij een burn-out aan beide te werken!

Multidisciplinaire samenwerking bij burn-out

Om aan beide aspecten te werken is het raadzaam om de behandeling hier ook op te richten. Wanneer je bij je huisarts bent geweest dan zal die je misschien geadviseerd hebben om te gaan praten met een psycholoog en daarnaast je rust te pakken. Dit is een optie, maar er is zoveel meer mogelijk en het is goed om te bekijken wat bij jou past en waar jij een goed gevoel bij hebt.

Mentaal

Zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor de begeleiding van een burn-out coach. Vaak is het nog steeds een taboe om hulp te zoeken wanneer je vast loopt in je leven. Voor velen voelt het als een te hoge drempel om naar een psycholoog te stappen. Wanneer dit voor jou ook geldt, dan kun je een burn-out coach overwegen. Dit is vaak iets laagdrempeliger. Een burn-out coach gaat met jou op zoek naar de oorzaken van je burn-out en hoe je veranderingen aan kunt brengen in je dagelijks leven en je routine. Vaak krijg je hierbij praktische tips en huiswerkopdrachten om ook na de sessie bewust bezig te blijven met je herstel.

Kies voor een hulpverlener die bij jou past en waarbij je het gevoel hebt dat er een basis voor vertrouwen is. Dit is essentieel om er een succes te maken. Plan bijvoorbeeld een vrijblijvend kennismakingsgesprek om te ervaren hoe het voor je voelt. Je bent dan altijd vrij om te beslissen of je ermee verder wilt of niet.

Fysiek

Zoals al eerder benoemd is het lichamelijk herstel ook zeer belangrijk. Het is daarom aan te raden om naast je bezoek aan een psycholoog of burn-outcoach, ook langs te gaan bij iemand die meer gericht is op de lichamelijk klachten. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan (psychosomatische) fysiotherapie, osteopathie of craniosacraal therapie.

Bij een burn-out hebben je spieren, organen etc. heel veel te verduren. Hierdoor kunnen er blokkades ontstaan in je lichaam. Voor een goed herstel bij een burn-out is het zeker aan te raden om deze blokkades aan te pakken.

Voeding

Tot slot is er nog een onderdeel wat vaak vergeten wordt binnen de behandeling van een burn-out en dat is het stuk voeding. In de aanloop naar en tijdens een burn-out bestaat de kans dat je voedingspatroon anders is geworden en dat je niet altijd de juiste voedingsstoffen meer binnen krijgt. Daarnaast kan er een te kort aan vitamines en mineralen ontstaan wat je lichaam op dat moment moeizaam weer zelf op kan bouwen. Om die reden is het verstandig om eens bij een gezondheidstherapeut of voedingsdeskundige langs te gaan.

Kortom, wil je goed herstellen van een burn-out? Pak dit dan grondig en volledig aan! Het kost tijd, energie en er zit een kostenplaatje aan, maar als dit voor jou binnen de mogelijkheden ligt, dan adviseer ik je om jezelf dit te gunnen. Je komt er sterker uit en het zal je uiteindelijk veel opleveren!

Burn-out coach Breda

Wanneer je besluit te kiezen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij een burn-out coach dan ben je van harte welkom bij UniQ coach & care in Breda.

UniQ coach & care is een praktijk gericht op preventie en behandeling van burn-out, bore out en andere stress gerelateerde klachten. Mijn doel is om je op een laagdrempelige manier nieuwe inzichten te geven en de motivatie terug te brengen, zodat je weer efficiënt kunt functioneren.

Een kennismakingsgesprek is gratis en wordt in overleg met jou zo snel mogelijk ingepland. Wanneer het kennismakingsgesprek voldoet aan je wensen en je hebt er een goed gevoel bij, dan maken we een vervolgafspraak. Samen bepalen we je persoonlijke doel(en) en ik begeleid je gedurende het coachingstraject.

Tevens kan ik je verder helpen met je vraag ”Wat te doen bij een burn-out?” Ik heb een netwerk van andere disciplines om me heen zodat ik je kan adviseren in andere behandelmogelijkheden.

Wanneer je interesse is gewekt en meer wilt weten over UniQ coache & care in Breda dan kun je kijken op mijn website. Wil je liever persoonlijk contact of heb je vragen, dan mag je me uiteraard ook bellen of een email sturen.

 

www.uniqcoachencare.nl          |          T: 06-83388077          |          E: Jacqueline@uniqcoachencare.nl