Stresskip of blij ei?

4 april 2019

Het zijn twee uitdrukkingen van hoe jij je kunt voelen. Ben jij meer de stresskip of ben je een blij ei? Misschien ben je het allebei weleens. Heb je er weleens bij stil gestaan waarom je je een stresskip voelt of juist een blij ei? Ben jij je bewust van je gevoel en de oorzaak hiervan?

We hebben het druk en racen de dag door. Vaak is er geen ruimte om bewust even stil te staan bij je gevoel. Dat is jammer! Het kan je namelijk veel opleveren.

Leven of geleefd worden

Tegenwoordig moeten we zoveel van onszelf. We hebben een drukke baan, een gezin, (schoon)ouders om voor te zorgen, hobby’s, sport etc. De weken zitten veelal vol gepland en we zijn blij als we een keer niks in de agenda hebben staan. Voor je het weet is de week alweer voorbij en beginnen we op maandag weer opnieuw. Het voelt soms alsof we geleefd worden. Herkenbaar? Sta jij stil bij de dingen die je doet en vind je die nog steeds zo leuk als toen je er mee startte?

Wordt weer een blij ei

Als je het zat bent om geleefd te worden en weer bewust wilt genieten van je leven, dan daag ik je uit om daar vandaag nog mee te starten. Plan voor jezelf een half uur in om stil te staan bij de volgende 7 vragen:

  1. Voel ik mij geleefd?
  2. Word ik blij van mijn weekinvulling?
  3. Van welke dingen word ik blij?
  4. Wat kost me veel energie?
  5. Hoe is de verhouding hiertussen?
  6. Wat zou ik graag willen?
  7. Wat zijn de mogelijkheden om hier iets mee te doen?

Deze vragen geven je waarschijnlijk al veel inzicht en inspiratie om ermee aan de slag te gaan. Let er bij het beantwoorden van de vragen ook op welk gevoel het je geeft. Het begint altijd met bewustwording en de tijd nemen om in jezelf te investeren. Uiteindelijk ben je zelf verantwoordelijk voor je eigen geluk.

Spiegel ei

Heb je bovenstaande vragen beantwoord, maar kom je toch niet verder? Of heb je geen idee hoe je het nu verder aan moet pakken? Dan kan het helpen om hier eens samen met iemand over te praten.

Iemand die jou een spiegel voor kan houden en door kan vragen, zodat jij de antwoorden krijgt die je verder kunnen helpen.  Dit kan een goede vriend of vriendin zijn of een coach die jouw hier verder in kan begeleiden. Het heeft de voorkeur om het gesprek aan te gaan met iemand die objectief en onbevooroordeeld naar jouw situatie kan kijken. Geef je leven vandaag nog die nieuwe impuls en wordt een blij ei!

Zoek je een ‘blij spiegel ei’ in Breda, dan ben je van harte welkom in mijn praktijk UniQ coach & care. Kom eens langs voor een kop koffie en een vrijblijvend kennismakingsgesprek.  Ik help je graag op weg om weer bewuster in het leven te staan en je leven een mooie invulling te geven!

Terug naar overzicht