Over Jacqueline Stehouwer

Persoonlijkheidscoach

Mijn naam is Jacqueline Stehouwer, geboren in 1982 en opgegroeid in een liefdevol gezin. Ik heb de afgelopen jaren verschillende opleidingen gevolgd en inmiddels mag ik mezelf persoonlijkheidscoach, ergotherapeut en holistisch energetisch therapeut noemen. In 2015 heb ik besloten om van mijn passie mijn beroep te maken en mijn eigen praktijk in coaching te beginnen.

Motivatie

In de loop van de jaren ben ik me steeds meer gaan verdiepen in de mens achter de klacht en/of beperking. Hierdoor ben ik de cliënt meer in zijn totaliteit gaan zien en ben ik ook op die manier cliënten gaan behandelen. Ik vind het ontzettend interessant hoe lichaam en geest met elkaar verbonden zijn en welk effect deze op elkaar hebben. Als coach kijk ik naar dit geheel en ga ik met mijn cliënten aan de slag om beter in balans te komen. Het is heel dankbaar werk om mensen hierin te mogen begeleiden en te zien groeien in hun eigen ontwikkeling. Dit is voor mij een grote drijfveer.

Opleidingen

 • Persoonlijkheidscoach (HBO) – Europese Academie voor natuurlijke gezondheidszorg (voldoet aan PLATO norm)
 • Holistisch energetische therapie – Opleidingscentrum Dharini te Steenbergen
 • Ergotherapie (HBO) – Hogeschool Rotterdam

Cursussen / trainingen

 • Burn-out coach
 • Mindfulness
 • Neurolinguïstisch Programmeren (NLP)
 • Reiki 1 en 2

Kernwaarden

Gedurende afgelopen jaren heb ik voor mezelf een aantal kernwaarden gevormd die voor mij als persoon en voor mij als coach belangrijk zijn:

Vertrouwen is de basis voor diepgang

Wanneer er geen basis van vertrouwen is, dan is het niet makkelijk om het achterste van je tong te laten zien. Het is voor mij van belang dat je al bij een kennismakingsgesprek voelt of er een basis is om dit vertrouwen te laten groeien. Daarnaast verwacht ik ook zeker niet dat je bij een eerste gesprek alles aan me vertelt. Vertrouwen heeft tijd nodig en jij bepaalt het tempo;

Luisteren zegt vaak meer dan duizend woorden

Door te luisteren en te focussen op het verhaal van de ander kun je bepaalde informatie tussen de regels door horen. Vaak bevindt zich hier de rode draad of de essentie van het probleem die je zelf misschien over het hoofd ziet. Ik vind het belangrijk om je te laten vertellen en hierdoor ook zelf te laten luisteren naar je verhaal;

Ieder mens is uniek en iedereen bewandelt zijn eigen pad

Ieder mens is anders en maakt andere dingen mee in zijn leven. Daarnaast gaat iedereen ook anders om met emoties en ervaringen. Aangezien niemand hetzelfde is, ben ik er ook van overtuigd dat je geen standaard therapie of begeleiding kunt geven. Het is een constante zoektocht naar wie iemand is en wat diegene nodig heeft;

Heb respect voor de ander en (ver)oordeel niet

Ieder mens handelt vanuit zijn emoties en ervaringen. Die zijn bij iedereen anders en daarom is het belangrijk om niet direct een oordeel te hebben wanneer iemand iets zegt of doet wat je zelf niet zou doen. Het is voor mij erg belangrijk om open te staan voor de beweegredenen van iemand en daar respect voor te hebben. Op deze manier kun je ook beter met elkaar in gesprek blijven;

Volg je hart, maar neem je verstand wel mee

Ik vind het mooi als iemand zijn hart volgt en datgene doet waar hij/zij blij van wordt en energie van krijgt. Dat is ook iets wat ieder mens nodig heeft en wat ik ook zeker aanmoedig. Echter is het wel belangrijk dat je daarbij ook nadenkt over eventuele gevolgen en consequenties. Hier hoef je je uiteraard niet door te laten leiden, maar het is wel verstandig om hier bij stil te staan om niet voor onverwachte verrassingen te komen staan.

Kernkwaliteiten

Naast mijn kernwaarden zijn er een aantal kernkwaliteiten die mij typeren als mens en als coach. Dit is iets wat ik mee neem in mijn contacten met anderen en wat voor mij de basis is tijdens een coachingsgesprek.

 • Aandachtig kunnen luisteren
 • Inleven / aanvoelen
 • Rust creëren
 • Spiegelen d.m.v. vragen stellen
 • Niet oordelen
 • Verbanden leggen
 • Betrouwbaar
 • Oprecht betrokken

Hoe anderen mij typeren

Mensen die mij kennen of eerder met mij gewerkt hebben, omschrijven mij vaak met onderstaande woorden:

“Jacqueline Stehouwer is liefdevol, betrouwbaar, sensitief, onbevooroordeeld, rustig, empathisch, humor, vriendelijk, betrokken, geduldig, begripvol, ondersteunend, intuïtief, stabiel, schept vertrouwen, luistervaardig, oprecht.”

Dit is een korte samenvatting van wie ik ben er waar ik voor sta als mens en als coach. Wil je meer weten? Ik ga graag met je in gesprek. Je bent van harte welkom!

Jacqueline Stehouwer
Telefoon: 06 – 83388077
Email: jacqueline@uniqcoachencare.nl