Kies voor een coach op de werkvloer

20 mei 2019

Heb jij weleens de behoefte om op je werk te kunnen sparren met een onafhankelijk persoon? Iemand waar je niet mee samenwerkt en waar je niet van afhankelijk bent. Of wil jij als werkgever deze mogelijkheid ook bieden aan je werknemers? Dan is een onafhankelijk coach op de werkvloer iets voor jou!

Doorsukkelen of aanpakken

Heel vaak zie ik het gebeuren dat werknemers tegen bepaalde zaken aanlopen. Soms maken ze dit bespreekbaar met collega’s, maar vaak blijft men met zaken rondlopen. Onrust en stress stapelen zich op en dat komt het werkplezier en de gezondheid niet ten goede.
Veel mensen vinden het moeilijk om zaken bespreekbaar te maken, omdat ze bang zijn de ander ermee te kwetsen of omdat er angst is voor de reactie. Dit is menselijk, maar het maakt het soms wel lastig. In zo’n geval kan het fijn zijn om in eerste instantie je verhaal kwijt te kunnen bij iemand die buiten de situatie staat, die een beroepsgeheim heeft en die objectief naar de situatie kan kijken zonder te oordelen. Dit kan je verder helpen en de druk van de situatie halen.

Te lang doorsukkelen zorgt ervoor dat de stress zich op gaat stapelen. Je wordt uiteindelijk minder belastbaar en in het ergste geval kun je in de ziektewet terecht komen. Dit is voor niemand goed. Jij komt thuis te zitten, je collega’s krijgen het extra druk en voor de werkgever kost het extra geld. Iedereen wil dit graag voorkomen!

Teamcoaching versus 1 op 1 coaching

In veel bedrijven werkt men met teamcoaching. Dit wordt vaak gebruikt om de neuzen dezelfde kant op te krijgen en om te bemiddelen bij onderlinge problemen welke effect hebben op het hele team. Dit is voor het werken in een team zeker nuttig en kan zeer verhelderend werken. Een nadeel bij het coachen van teams is dat onderliggende of individuele stukken niet of nauwelijks naar boven komen. Hiervoor is de setting meestal te onveilig en daardoor heeft men in veel gevallen niet de behoefte (of de moed) om iets met het hele team te delen. Het teamgevoel kan na deze coaching weer helemaal in orde zijn, maar toch is er een grote kans dat de onderliggende gevoelens op termijn alsnog zorgen voor problemen.

Om die reden is het zeker aan te raden om naast teamcoaching ook te werken met 1 op 1 coaching. Dit is voor de werknemer een veiligere setting waardoor we net iets dieper op punten in kunnen gaan. Hierbij kan de werknemer ook gerichtere handvatten krijgen om door te pakken en uiteindelijk minder stress te ervaren. Dit heeft vaak ook weer een positief effect op de samenwerking binnen het team.

De mogelijkheden voor de werkgever

Als werkgever kun je dit op twee manieren aanpakken. Je laat de verantwoordelijkheid voor het benaderen van een coach bij de werknemer of je biedt deze mogelijkheid aan. Voor de meest effectieve aanpak adviseer ik om dit aan te bieden aan werknemer. Laat dit zo laagdrempelig mogelijk zijn, zodat werknemers eerder zelf het initiatief nemen om te werken aan hun stressgerelateerde problemen. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Je kunt er als werkgever voor kiezen om een coach in dienst te nemen. Een andere optie is een onafhankelijke coach in te huren voor een aantal uur per week. Wanneer deze coach onafhankelijk wordt ingezet speciaal voor de werknemers, dan geeft dit ook meer vertrouwen. Dit vergroot de kans dat werknemers er gebruik van gaan maken.

Baat het niet dan schaadt het niet

Wanneer je dit als werkgever iets lijkt, dan is het zonde om het niet eens uit te proberen. Je kunt een proefperiode afspreken en samen met een coach kijken hoe je er het beste invulling aan kunt geven. Laat je werknemers er gebruik van maken om de stress te verlagen en het werkplezier te vergroten. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Maak dan een afspraak zodat we samen kunnen kijken naar de wensen en de mogelijkheden.

Ben je werknemer en heb je interesse om hier zelf mee aan de slag te gaan? Kaart het eens aan bij je leidinggevende. Wil je liever buiten je werk om een afspraak maken voor een coachingsgesprek, dan kan dit uiteraard ook. Je bent van harte welkom in mijn praktijk.

Terug naar overzicht