Plezier in mijn werk? Ach nee…al lang niet meer!

29 mei 2018

“Ik heb geen plezier in mijn werk.”

Herken jij je in deze uitspraak? Dan is het tijd om hier iets aan te doen!

Een groot deel van ons leven spenderen we op ons werk. Dan kun je er maar beter voor zorgen dat je dit met plezier doet en hier energie van krijgt. Bij sommige mensen lijkt dit vanzelf te gaan, maar soms moet je hier zelf een actievere bijdrage in leveren.

Hoge werkdruk

Steeds vaker hoor ik van mensen in mijn praktijk en in mijn omgeving dat ze het plezier in hun werk missen. De druk wordt groter, de lat wordt hoger gelegd en het moet allemaal binnen dezelfde tijd gebeuren. Vaak krijgt men het gevoel dat ze alleen nog maar brandjes aan het blussen zijn en dat werkzaamheden op de automatische piloot gebeuren. De uitdaging en motivatie verdwijnen….

Als dit gevoel tijdelijk is, dan hoeft dit nog geen probleem te zijn. Wanneer het echter maanden aan een stuk of zelfs langer duurt, dan kan je lichaam hierop gaan reageren. Je ervaart vermoeidheidsklachten, hoofdpijn, een gejaagd gevoel, je lontje wordt steeds korter, slapeloosheid (ondanks de vermoeidheid) etc. met alle gevolgen van dien.

Zorg dat je dit voorkomt!

Door alle rollen die we moeten vervullen en alle bezigheden vergeten we tegenwoordig heel vaak om stil te staan bij onszelf en ons leven. Laat dit nu net ontzettend belangrijk zijn! Juist door even de sleur te doorbreken en een moment te pakken om hierbij stil te staan, kan ontzettend veel goeds opleveren. Vaak zijn er maar kleine stapjes nodig om tot een verandering te komen. Je moet je er alleen wel even bewust van zijn.

Om die bewustwording te creëren, daag ik je uit om de volgende vragen eens kritisch te beantwoorden:

  1. Ben ik blij met mijn werk?
  2. Waar haal ik plezier uit? En wat ontneemt mij mijn plezier?
  3. Voel ik me gemotiveerd in mijn werk? Word ik uitgedaagd?
  4. Voel ik me gewaardeerd op mijn werk?
  5. Sta ik dagelijks onder druk?

De volgende stap is om voor jezelf na te gaan hoe je hier (indien gewenst) verandering in aan kunt brengen. Wanneer je bewust nadenkt over bovenstaande vragen en er ook daadwerkelijk mee aan de slag gaat, dan zal je zien dat er dingen zullen veranderen!

Motivatie

Blijf niet hangen in de dagelijkse sleur, maar ga weer actief op zoek naar de motivatie. Wanneer je hier niet uit komt en blijft twijfelen over oplossingen, overweeg dan eens om een coach in te schakelen. Een coach kan je hierin verder op weg helpen door gerichte vragen te stellen om tot oplossingen te komen die bij jou aansluiten.

Zodra je motivatie weer terug is, dan zal je zien dat je weer meer voor elkaar krijgt, je krijgt weer meer energie en je straalt meer plezier uit. Dit zal andere mensen ook opvallen en zij zullen hier waarschijnlijk ook op reageren. Ze zeggen weleens; ‘je krijgt wat je geeft’, en dit zal hier ook zeker gelden.

Dus stap uit de negatieve spiraal en zet vandaag nog de eerste stap naar meer motivatie en positiviteit!

Wil je meer weten over dit onderwerp of vind je het prettig om hier eens samen over te brainstormen? Dan ga ik graag met je in gesprek!

www.uniqcoachencare.nl / jacqueline@uniqcoachencare.nl / Tel. 06-83388077

Terug naar overzicht