Coachingstrajecten

Herken je jezelf in (een van) onderstaande symptomen en zou je je leven graag een andere wending willen geven, maar weet je niet hoe? Ik help je daar graag bij! Met de verschillende coachingstrajecten help ik je graag verder op weg.

Voel je je futloos en moe?
Loop je vast in je dagelijks leven?
Heb je moeite met relaties (familiair, werk, liefde) of met veranderingen in je leven?
Heb je steeds vaker een gevoel van angst en/of een gevoel van eenzaamheid?
Ervaar je steeds vaker lichamelijke klachten zoals hoofdpijn, buikpijn, etc. ?
 
UniQ coach & care biedt verschillende coachingstrajecten aan:

1. Persoonlijke coaching

In de huidige maatschappij worden we steeds vaker overvraagd en hebben we steeds meer rollen te vervullen. Dit kan effect hebben op je functioneren, je gezondheid en je gevoel. Je kunt je moe en futloos gaan voelen, een verlangen hebben naar hoe het vroeger was, niet meer tevreden zijn over de invulling van je dagelijks leven of vastlopen in relaties. Vaak sluipt dit er in en is het moeilijk om hier weer grip op te krijgen.

Het werkt verhelderend wanneer je hier met een objectief persoon over praat en gerichte vragen gesteld krijgt. Hierdoor krijg je een beter inzicht in je eigen situatie. Dit hoeven absoluut geen zware en lange gesprekken te zijn. Soms zijn een paar vragen genoeg om je bewust te laten kijken naar je eigen situatie.

2. Stress coaching / burn-out coaching / burn-out voorkomen

Iedereen ervaart weleens stress en dit is in principe niet erg. Dit houdt ons ook alert en hoort er een beetje bij. Wanneer je echter te lang bloot gesteld wordt aan stress dan bestaat het risico dat je overspannen raakt of zelfs een burn-out krijgt.

Vaak begint dit alles met vermoeidheid en prikkelbaarheid, maar kan onbewust steeds erger worden. Veel verschillende situaties kunnen stress veroorzaken. Denk hierbij aan hoge werkdruk, problemen in relaties, een verstoorde balans tussen werk en privé en ziekte of overlijden van een naaste. Over het algemeen proberen we het zo lang mogelijk zelf op te lossen en denken we dat het vanzelf wel weer over gaat. Tot dat het moment daar is dat het effect gaat hebben op het dagelijks functioneren en dat je lichaam signalen aan gaat geven. Het is belangrijk om gehoor te geven aan deze signalen om een burn-out te voorkomen.

Ik begeleid je graag bij het vinden van de oorzaak van de stress, het herstellen van je balans in zowel lichaam als geest en voorzie je van adviezen om stress tegen te gaan.

3. Bore out coaching / bore out voorkomen

De tegenhanger van een burn-out is een bore-out. Ondanks dat de symptomen vaak hetzelfde zijn en stress ook een grote oorzaak is, is er toch een verschil. Bij een bore-out is er geen sprake van ‘overbelasting’, maar van ‘onderbelasting’. Er is een verstoord evenwicht tussen je capaciteiten en wat er van je verwacht wordt. Dit kan komen doordat je teveel tijd hebt en te weinig werkzaamheden of dat er te weinig uitdaging is. Je gaat je vervelen en hierdoor kun je gedrag ontwikkelen om deze verveling te verbergen. Dit kost veel energie en resulteert uiteindelijk in een verminderde motivatie en daadkracht. De vermoeidheid en leegte nemen toe en het zelfrespect en zelfvertrouwen nemen af.

Tijdens het coachingstraject gaan we aan de slag met het herstellen en opbouwen van je energie, het verbeteren van je zelfbeeld en werken we samen aan een toekomstplan.  Het is belangrijk om de motivatie weer terug te krijgen en te werken aan een beter evenwicht en tevredenheid in je dagelijks leven.

Opbouw coachingstraject

Als persoonlijkheidscoach kijk ik vooral naar het persoonlijke verhaal achter jouw klachten. Ieder mens is uniek en gaat op zijn eigen manier met situaties om. Wanneer je hierin vast loopt is er geen kant en klare oplossing om weer in balans te komen, maar zal er onderzocht moeten worden welke aanpak bij jou past en je verder zal helpen. Tijdens de coachingstrajecten gaan we hier dan ook samen mee aan de slag.

Gratis kennismakingsgesprek

We starten altijd met een vrijblijvend (gratis) kennismakingsgesprek. Je hebt hiervoor geen verwijzing van de huisarts nodig. Het kennismakingsgesprek duurt ongeveer een half uur. Ik vind het erg belangrijk dat gevoel goed is en dat je vertrouwen hebt in mij en het coachingstraject dat we samen aan gaan. Dit is in mijn optiek een vereiste om tot een goed resultaat te komen.

Wanneer het kennismakingsgesprek voldoet aan je wensen, dan maken we een vervolgafspraak om van start te gaan met het coachingstraject. Samen bepalen we je persoonlijke doel en ik begeleid je in je proces gedurende het coachingstraject. Je bent uiteraard altijd vrij in het maken van een vervolgafspraak of om te stoppen.

Reiki behandeling

Naast de coachingstrajecten kun je bij UniQ coach & care ook terecht voor reiki behandelingen. Reiki is een alternatieve behandelmethode en richt zich op het in evenwicht brengen en houden van het netwerk van energiebanen in ons lichaam. Het werkt ontspannend en het verlicht ongemakken als pijn en stress. Het is tevens een methode om tot rust te komen en een beter zelfbewustzijn te creëren. Daarnaast wordt het zelfgenezend vermogen aangewakkerd en zal het immuunsysteem versterkt worden. Meer informatie over reiki lees je hier.

Wil je liever persoonlijk geïnformeerd worden over de verschillende coachingstrajecten?

Bel mijmail mij